Græskar Kartoffelsuppe
Ingredienser:
- 500g Kartofler
- 500g Græskar
- 2 Gulerødder
- 1 Løg
- 2 spsk Smør
- 1 Bundt Krydderurter (f.eks. Persille, Purløg)
- 1 Liter Grøntsagsbouillon
- 100ml Fløde
Fremgangsmåde:
- Skræl og skær kartofler, græskar, gulerødder og løg i små tern.
- I en stor gryde smeltes smørret, og løget sauteres indtil det er gennemsigtigt.
- Tilsæt kartofler, græskar og gulerødder, og sautér kort.
- Hæld grøntsagsbouillonen i og kog grøntsagerne bløde.
- Purér suppen, indtil den opnår en cremet konsistens.
- Tilsæt fløden og rør godt rundt.
- Hak krydderurterne fint og rør dem i suppen.
- Smag til med salt og peber.